O pořadu Úsměv, prosím

V rubrice Úsměv, prosím představujeme komiky, kterým ani čas neubral na jejich moudrosti, poutavém vyprávění a smyslu pro humor.

Do vysílání zařazujeme humorné scénky, například s Felixem Holzmannem, Vladimírem Menšíkem, dvojící Š+G nebo Šíp a Uhlíř, ukázky z oblíbených estrád, her Divadla Járy Cimrmana či vyprávění známých herců. Jde o neopakovatelný humor, kterým nás dodnes těší Jan Werich, Miroslav Horníček a další osobnosti.

Zařazujeme také ukázky z našich veřejných rozhlasových nahrávek a prostor dostávají i současní komici a vypravěči – Miroslav Donutil, Josef Dvořák, Boleslav Polívka, Jiřina Bohdalová a další. Pravidelně sledujeme výročí umělců zabývajících se humorem a v ten den zařazujeme jako vzpomínku ukázku z jejich tvorby.

Historie pořadu: 

Rubrice Úsměv, prosím předcházel hodinový pořad „Z archivu smíchu“, který připravoval od 7.9.1996 redaktor Evžen Vitáček. Později, po 10 letech, byl pořad zrušen. Jednotlivé scénky a komici se začali opakovat, chyběly nové ukázky. Evžen Vitáček také připravoval kratší pořady s humornými scénkami pod názvem „Bavíme se s ČRo Plzeň“ a to od 1.9.2001. Byly vysílány denně.

Rubrika později – od 1.5.2004 - dostala nový název - Úsměv, prosím, pod kterým je vysílána dodnes. Ke změně názvu došlo z toho důvodu, abychom do rubriky mohli dodávat také humor, který je k zamyšlení a není jen prvoplánový. Například humor Miroslava Horníčka, Jiřího Suchého, Františka Nepila, Jana Wericha a dalších.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
pondělí-pátek 09:15; sobota-neděle 06:10, 07:50, 09:35 Plzeň
pondělí-pátek 09:15; sobota 05:40; neděle 05:50Karlovy Vary

Další pořady

  • My a oni

    Pořad, který formou rozhovorů a reportáží poskytuje obraz soužití cizinců s Čechy.

  • Velká radioporadna

    Chcete požádat o dotaci na zateplení domu nebo výměnu oken? Víte, jaké kotle se nebudou smět od září používat pro vytápění bytů a domů? Chystáme další Velkou radioporadnu. 

  • Noční linka

    Čas na vaše příběhy.

  • Oldies jako na dlani

    Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.