Brněnské výstaviště až do neděle hostí tradiční turistické veletrhy

V Brně dnes oficiálně začínají turistické veletrhy Go a Regiontour. Objevem letošního ročníku by mohlo být cestování po kostelech, kaplích a poutních místech.

Takzvaná církevní turistika je letos zvýrazněným tématem. Jednat o ní přijede i pražský arcibiskup Dominik Duka. Není to ale jediný důvod jeho návštěvy.

„Hlavním důvodem je setkat se s hejtmany a tím druhým bodem je jeho osobní účast na workshopu zaměřeném na církevní turistiku,“ přiblížil Miloň Mlčák z Veletrhů Brno.

Regiontour je veletrh turistických možností v regionech. Go je veletrhem turistického ruchu v širokém smyslu. Boj o turisty nejen pro nadcházející letní sezónu je šou pro návštěvníky, v níž nechybí třeba ochutnávka typických jídel a ukázky řemesel.

Pro veřejnost jsou turistické veletrhy na výstavišti v Brně-Pisárkách určeny především od páteční druhé hodiny po poledni až do neděle. Letošní ročník veletrhů nabídne cesty do stovky zahraničních destinací ve dvaceti zemích a prakticky kompletní přehlídku domácích turistických cílů

autor: Vladan Dokoupil
Spustit audio