Radeq Brousil: Bez názvu 19 – Bez názvu 21

12. leden 2012

V Atelieru Josefa Sudka ve druhém nádvoří domu číslo 30 v ulici Újezd na Malé Straně v Praze jsme zvyklí vídat spíše konceptuální a experimentální výstavy jak samotných fotografů, tak umělců, kteří médium fotografie občas využívají pro své projekty.

Tentokrát se zde můžeme setkat se sérií fotografií jedenatřicetiletého fotografa Radka Brousila nazvanou „Bez názvu 19 – Bez názvu 21“.

Radek Brousil začal v roce 2000 studiem malby na Akademii užitých umění v Bruselu, pokračoval v letech 2002 až 2009 v atelieru fotografie Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, odkud si odskočil na Concordia University v Montrealu a do London College of Communication.

Jeho výstavu v Atelieru Josefa Sudka uvádí černobílá fotografie opony, za níž jako by se skrývalo jakési netušené tajemství, podobně jako na jeho vystavených fotografiích. První otázku položil na úterní vernisáži Karel Oujezdský kurátorce Lucii Mlynářové.

Otevřenou fotografickou výstavu „Radeq Brousil: Bez názvu 19 – Bez názvu 21“ si můžete v Ateliéru Josefa Sudka v ulici Újezd 30 na Malé Straně v Praze prohlédnout do 16. února.

Spustit audio