DIVIZNA hlásí: dokončili jsme další projekt

12. leden 2012

Středisko ekologické výchovy DIVIZNA úspěšně dokončilo 31. prosince 2011 projekt „SEV DIVIZNA školám“, který byl financován z ESF Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost a z rozpočtu ČR.

Projekt v hodnotě cca 2,8 mil. Kč byl realizován od 1. 1. 2009. Za dobu jeho realizace vzniklo nebo bylo inovováno 17 ekologických výukových programů pro děti ze základních škol Libereckého kraje. Tyto programy byly připraveny tak, aby jejich obsahová (odborná) správnost byla v souladu s nejnovějšími trendy a poznatky. V těchto programech jsou použity interaktivní metody práce s dětmi, metody vycházející například z „kritického myšlení“ a byl dán velký prostor pro spolupráci, komunikaci a přímý kontakt s přírodou.

Z projektu bylo podpořeno vzdělávání v oblasti environmentální výchovy pro bezmála 8000 žáků. Vzniklo několik nových metodických pomůcek a pracovních listů.
O ekologické výukové programy nabízené SEV DIVIZNA je velmi velký zájem ze stran škol, kapacita střediska je do konce školního roku vyčerpaná již od prvních dnů, kdy školní rok započal. Programy lektorují zkušení, pedagogicky zdatní lektoři, kteří si neustále zvyšují svůj odborný kredit. Díky projektu se mimo jiné mohli vzdělávat v lektorských či pedagogických dovednostech.

autor: Středisko ekologické výchovy Divizna
Spustit audio