Plzeňský kraj představí výstavě Regiontour tradiční turistická místa a především pivo a pivovary

12. leden 2012

Zítra začíná 21. ročník veletrhu cestovního ruchu Regiontour Brno 2012. Mezi třemi stovkami turistických oblastí, regionů a cestovních kanceláří se i letos představí Plzeňský kraj. Bude už tradičně prezentovat svoji nejlepší turistickou nabídku a nové produkty Pro odborníky začíná Regiontour už dnes a potrvá do 15. ledna.


Stánek Plzeňského kraje opětovně nese heslo: Kde se pivo vaří… Expozice bude tentokrát ale rozdělena do tří částí. První bude pojata jako pivovar s řadou výčepů i s ochutnávkou a staročeskou pivnicí. Ve druhé částí je zastřešená zóna pro návštěvníky s posezením a nabídkou filmu o pivovarnictví. A poslední třetí část slouží k prezentaci jednotlivých spoluvystavovatelů. To jsou města, infocentra, mikroregiony a podnikatelé v cestovním ruchu.

Kromě ucelené řady propagačních materiálů o kraji, budou letos na veletrhu představeny i zcela nové publikace z Projektu „Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií“. Brožura „Pivní stezky“ provede zájemce celým krajem po malých i větších pivovarech a přiblíží vhodné trasy v jejich blízkosti s ohledem na poznávání zajímavých klasických i netradičních turistických zajímavostí. Vhodným doplnění této publikace je Mapa pivovarů a atraktivních míst Plzeňského kraje.

Nový projekt řeší vytvoření a distribuci tří nových propagačních produktů cestovního ruchu: Šumava = zelená střecha Evropy, Živý folklór Chodska a Pivo = zlatý poklad Plzeňského kraje. Jde o specifické produkty cestovního ruchu Plzeňského a zčásti Jihočeského kraje, a to: Šumavu, Chodsko a gastronomii a každý obsahuje tištěné propagační materiály, multimediální prezentaci a propagační předměty, které budou dostupné zdarma. Celý obsáhlý projekt, který bude ukončen v červnu 2013, je podpořen z Evropského fondu pro regionální rozvoj.
Další novinkou, která se na REGIONTOUR v Brně premiérově představí je Turistický průvodce „Pěšky Plzeňským krajem a bavorským příhraničím“.
Publikace osloví především milovníky pěší turistiky, kterým představí atraktivní místa a nabídne zajímavé turistické trasy.

Dalším důvodem, proč by se návštěvníci na veletrhu REGIONTOUR 2012 rozhodně měli zastavit u expozice Plzeňského kraje je křest knihy „Historie turistiky Plzeňského kraje“. Podle slov vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Aleny Svobodové, je ohlédnutím za historií turistiky a v jednotlivých kapitolách představuje památkové objekty, muzea, lázeňská i poutní místa, rozhledny i hospůdky, přírodní lokality, zkrátka všechna místa, objevovaná a oblíbená turisty dávnými i dnešními.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio