Rashmi opět přibrala!

19. leden 2012

Malá sloní samička Rashmi od posledního vážení opět přibrala několik desítek kilogramů. To je známka toho, že je zdravá a její vývoj zatím probíhá bez komplikací. V úterý tento týden vážila 442 kg.

Poprvé jsme Rashmi vážili před čtyřmi týdny a tehdy se váha zastavila na hodnotě 399 kg. Váhu jediného českého slůněte ještě předtím mohli tipovat i lidé v soutěži, kterou ostravská zoo před Vánoci vyhlásila. Za čtyři týdny tedy Rashmi přibrala celých 43 kg.

Malá samička na své váze opravdu svědomitě pracuje svou neutuchající chutí k jídlu. Stále pije výživné mléko od své mámy, čtyřiačtyřicetileté samice Johti, vedle toho ale spořádá i vydatnou porci pevné potravy, kterou tvoří 3-5 kg ovoce a zeleniny. Společně se svou mámou si pochutnává i na seně a větvích. Zkouší také vařenou rýži a speciální granule, které Johti dostává jako doplněk stravy.

Sloni venku

Byť Rashmi zabere krmení hodně času, tráví část dne i procházkou ve venkovním výběhu, kde se naše sloní skupina zdržuje i v zimním období. Pokud neklesá venkovní teplota hluboko pod bod mrazu, mohou návštěvníci pozorovat slony venku mezi 10. a 12. hodinou každý den. Leží-li ve výběhu sníh, stává se pro slony zajímavým zpestřením a jakousi hračkou. To, jak si sněhové nadílky užívá Rashmi, můžete vidět na nejnovějším videu ve Sloním deníku.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio