Novinky z Las Vegas

24. leden 2012
Třetí dimenze

Po roce se opět věnujeme novinkám a trendům v oblasti spotřební elektroniky.

Televizory se nemají kam dál rozvíjet, budoucnost naopak mají mobilní telefony, notebooky, tablety a další zařízení. Hranice mezi nimi se stále více budou stírat a přístroje se budou propojovat. Rozvíjejí se také způsoby ovládání, od dotyku až po pouhé naklopení tabletu či ultrabooku. Dnešní Třetí dimenze nás zavede na veletrh elektroniky CES do Las Vegas. Stranou nezůstane ani budoucnost rádia a způsobů jeho příjmu.

CES 2012

Jaké funkce můžeme očekávat od spotřební elektroniky do budoucna? Ovlivňuje krize momentální rozvoj IT? Vládne současné spotřební elektronice užitečnost, nebo zábava?

Pozvání Martina Ježka přijali zástupci serveru Technet.cz, kteří letošní veletrh osobně navštívili, šéfredaktor Jan Kužník a redaktor Václav Nývlt.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 23. ledna do 27. ledna:

Pondělí: Legie 100
Úterý: novinky z Las Vegas
Středa: opomíjená psychosomatika
Čtvrtek: dlouhé dny druhé republiky
Pátek: jak se žije české vědě

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.