O pardubických Tyršových sadech se dnes konečně rozhodne

24. leden 2012

Pardubičtí zastupitelé by dnes měli definitivně rozhodnout o Tyršových sadech. Jejich obnovu podle projektu architekta Tomáše Jiránka zastavila petice občanů a protesty v ulicích Pardubic loni na podzim.

Aktivistům se nelíbil počet stromů, který měl být v rámci obnovy parku vykácen. Pardubice chtějí na jeho opravu čerpat peníze z regionálního operačního programu a pokud projekt neprojde, mohlo by se stát, že město o peníze přijde.

Více doplňuje náměstek primátorky František Brendl. „Mělo by být definitivně jasno, jaký názor v zastupitelstvu převládá. Jestli dál pokračovat v tom projektu tak, jak už ho známe a tedy bychom čerpali prostředky z IPRM (Integrovaný plán rozvoje města), anebo se to naopak přehodnotí a současné zastupitelstvo rozhodne, že tento projet v této podobě realizovat nechce. Pak bychom přistoupili buď k jinému projektu nebo peníze uvolníme na jiný projekt IPRM.“


Zastupitelstvo bude dál jednat o problematice dostihového spolku nebo o pěší zóně na Třídě míru. Veřejné jednání začíná na pardubické radnici ve 14. hodin.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: ZAL
Spustit audio