Bioplynová stanice v Dolním Benešově nakonec nebude

26. leden 2012
Zprávy , Zprávy

V Dolním Benešově na Opavsku se nebude stavět bioplynová stanice. Společnost BPS Bolatice požádala krajský úřad, aby zastavil posuzování vlivu této stavby na životní prostředí.

Stalo se tak po velkém tlaku veřejnosti a kritice většiny starostů okolních obcí. I když nejde o definitivní konec plánů na bioplynovou stanici na kraji města, záměr je v tuto chvíli zastavený.

„Vnímáme to velice pozitivně, protože je to hustě osídlená část Hlučínska. Myslím si, že bioplynová stanice do těchto prostor nepatří. Rozhodnutí kvituje vedení města i občané, kteří nás podpořili na veřejném projednávání,“ dodává starosta Dolního Benešova Martin Štefek.

Veřejné projednávání stavby se v Dolním Benešově konalo loni na konci léta. Nenechaly si ho ujít stovky lidí, kteří hlasitě dávali najevo, že s touto stanicí na kraji města těsně vedle rodinných domů nesouhlasí. Na místě byli také zástupci investora a zemědělské společnosti z Bolatic, která měla do stanice na výrobu bioplynu dodávat vstupní materiál - od kukuřice až po kejdu.

autor: mrk
Spustit audio