56. Moravský ples v Praze již 18. února

30. leden 2012

Slovácký krúžek v Praze, Hanáci - spolek rodáků a přátel Hané v Praze a Valašský krúžek v Praze ve spolupráci s Folklorním sdružením ČR pořádají v sobotu 18. února v Národním domě na Smíchově již 56. Moravský ples v Praze. Nádherné kroje, vynikající muziku, lidové tance, zpěv a spontánní zábavu nabídne opět tradičního slavnost Moravanů žijících v Praze, na kterou zvou své přátele z nejrůznějších koutů Moravy. A samozřejmě i košt kvalitních vín a dobré jídlo, protože to patří k příslovečné moravské pohostinnosti.

Plesu se i letos zúčastní přes 400 tanečníků, zpěváků a muzikantů z folklorních souborů, muzik, krúžků, chas a pěveckých sborů. První návštěvníky bude vítat u vchodu cimbálovka od 18 hodin. Výjimečným zážitkem je každoročně slavnostní zahajovací defilé všech krojovaných a Moravská beseda v podání tanečních párů ve slováckých, hanáckých i valašských krojích. Před půlnocí se velký sál rozezní mohutnými hlasy mužských sborů při společném zpívání. Plesová zábava bude probíhat ve všech prostorách secesního kulturního stánku Prahy.

Na programu 56. Moravského plesu se budou podílet z folklorních souborů Hanácký soubor písní a tanců Klas z Kralic, folklorní krůžek Pohárek z Týnca, soubor slováckých písní a tanců Ratíškovská dolina z Ratíškovic, Valašský soubor písní a tanců Rusava z Bystřice pod Hostýnem, Chasa z Velkých Pavlovic, Valašský soubor písní a tanců Krušpánek z Prahy, Slovácké krúžky z Brna a Bratislavy, pražské pořadatelské krúžky Moravských Slováků, Hanáků a Valachů a další národopisné skupiny z Moravy, mužské a ženské sbory Rovina z Olomouce, Mužáci z Týnca, Slovácký mužský sbor z Ratíškovic, mužský a ženský sbor Slováckého krúžku v Praze, Ženušky z Ratíškovic. K tanci budou hrát muziky Dechová hudba Podlužanka z Tvrdonic, Cimbálová muzika Bukovina z Bystřice pod Hostýnem, CM souboru Klas, CM Slováckého krúžku v Praze, Cimbálová muzika Žandár, Cimbálová muzika J. Janouška, Valašská cimbálová muzika Kyčera.

Ples Moravanů v Praze je družný, veselý, na kterém nikdo nečeká, až ho někdo bude bavit. Jeho jedinečnou atmosféru vytváří společně účinkující i návštěvníci.

autor: zuf
Spustit audio