Soutěžte Na vlastní triko a pomozte ohroženým druhům zvířat!

30. leden 2012

Podkrušnohorský zoopark vyhlásil soutěž, která upozorňuje na v pořadí 10. kampaň Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA).

Kampaň, na které spolupracuje EAZA s Komisí pro přežití druhů /SSC/ a Mezinárodní unií pro ochranu přírody / IUCN/, je zaměřena na druhy zvířat jihovýchodní Asie zařazené do Červené knihy ohrožených druhů jako ohrožené či kriticky ohrožené.

Ochrana se týká 162 druhů ryb, plazů, ptáků a savců. Existence zvířat jako je slon indický, tygr sumaterský, orangutan, pangas velký či varan je díky ilegálnímu lovu a obchodu nejistá.

Cílem kampaně je shromáždit finanční prostředky ve výši 750 000 eur na financování záchranných projektů, pomoc při omezování ilegálního lovu a zvýšení povědomí veřejnosti o této problematice a možnostech změnit své spotřebitelské chování tak, aby mělo pozitivní dopad na zvířata žijící na druhém konci planety. Důvodem kácení deštných pralesů, přirozeného prostředí orangutanů a dalších druhů zvířat, je zakládání plantáží palmy olejné. Zvyšující se poptávku po levném palmovém oleji můžeme ovlivnit právě my, spotřebitelé.

Pomozte s námi zviditelnit kampaň, která se týká každého z nás. Vytvořte originální triko na dané téma a přineste jej, nebo zašlete poštou na adresu Podkrušnohorského zooparku Chomutov do 30. 3. 2012.
Pokud nevíte jak na to, nebo nemáte dostatečné zázemí pro svou tvorbu nabízíme vám možnost účasti na workshopu, který se uskuteční v termínech 10. a 17. 3. 2012 v budově Ekocentra. Pomůžeme vám s výrobou a zároveň se naučíte zajímavé výtvarné techniky. Soutěže se může zúčastnit každý. Tvůrce nejzajímavějšího trika čeká zajímavá odměna, všechna díla budou představena návštěvníkům zooparku v rámci Dne Země a na následné výstavě.

Více informací o kampani Southeast Asia Campaign a o soutěži Na vlastní triko najdete na stránkách Podkrušnohorského zooparku zde.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio