Hvězdy jazzrocku Black Stone Raiders na českém turné

8. únor 2012

Trio hvězdných muzikantů Jean Paul Bourelly, Darryl Jones a Will Calhoun tvoří skupinu Black Stone Raiders. Na turné po sedmi českých městech představí nové album Truth to Power.

Členové mají bohaté zkušenosti jak z jazzu, tak z první rockové ligy. „Myslím, že právě hraní s Milesem byla ta nejdůležitější zkušenost v mém dosavadním hudebním životě. Věci, které jsem se u Milese Davise naučil, mi umožnily dostat se v hudbě tak daleko. Byla to tedy nejpodstatnější spolupráce mé kariéry,“ řekl časopisu Crossroads baskytarista Darryl Jones o svém působení v Davisově kapele v 80. letech. Jones později vystupoval se Stingem a roku 1993 nahradil v Rolling Stones Billa Wymana.

Také další člen tria, kytarista Jean-Paul Bourelly, hrával s Davisem „Naše kapela zahraje originální směs rocku, funku, jazzu a junglu, kterou jste ještě nikdy neslyšeli,“ odpovídá Bourrely na otázku, co lze od tria v Česku očekávat. Třetím členem je bubeník Will Calhoun, který se již českému publiku představil se svou domácí kapelou Living Colour, ale také třeba s formací Jungle Funk.

Podívejte se na ukázku z koncertu:

A proč zrovna Black Stone Raiders? „Název je odvozen od chicagského gangu Black Storm Rangers. A protože jsem byl černým členem kapely Rolling Stones, tak se ten název nabízel,“ vysvětluje Darryl Jones.

Česká část turné začíná 9. února koncertem v pražském Lucerna Music Baru.

Black Stone Raiders na turné:

8.2. Bratislava (SK), Atelier Babylon 9.2. Praha, Lucerna Music Bar 10.2. Ostrava, Parník 11.2. Jablonec nad Nisou, Na Rampě 12.2. Olomouc, Jazz Tibet Club 13.2. Brno, Fléda 14.2. Ústí nad Labem, Národní dům 15.2. Plzeň, House of Blues

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka