Na silné mrazy je Zoo Praha připravena

6. únor 2011

Na arktické mrazy, kdy teplota klesá až ke 20 stupňům pod nulou, je Zoo Praha dobře připravená. A zvířata také, dokonce i ta, která pocházejí až od rovníku.

„Návštěvníci mohou během dne vidět venku mnoho zvířat, a některá z nich si navíc zimu doslova užívají. Stačí zastavit se u ledních medvědů, kterým k úplnému štěstí chybí jen pořádná pokrývka sněhu (ale i ten by měl v nejbližších dnech napadnout), nebo u lachtanů. Voda v nádrži nezamrzne, udržuje se na teplotě kolem 7 0C a lachtani se v ní cítí báječně. Každý den v 13,30 hod. zde probíhá i v těchto dnech pravidelné cvičení,“ říká kurátor Petr Velenský.

Ve venkovních výbězích návštěvníci během dne mohou vidět i řadu kopytníků, slony či tučňáky, ale ti jsou zde obvykle jen chvíli, mnoho z nich se samo vrací po krátké procházce do tepla pavilonů a stájí. Zebry a některé další kopytníky chovatelé na noc začali zavírat.

Zimní zoo má své neopakovatelné kouzlo a atmosféru. A když je návštěvníkům zima, mohou se ohřát v jednom z devíti vyhřívaných pavilonů nebo u horkého čaje v některé z restaurací.


autor: Zoo Praha
Spustit audio