Ve Zlínském kraji se letos postaví silnice za více než miliardu korun

9. únor 2012

Miliarda a padesát milionů korun k tomu - zhruba tolik peněz se letos ve Zlínském kraji proinvestuje do oprav silnic prvních, druhých a třetích tříd. Mnohá výstavba zásadně omezí dopravu v kraji, řidiče samozřejmě čekají omezení a objížďky.

Například už letos v září pojedou řidiči mezi Zlínem a Otrokovicemi po celém úseků ve čtyřech pruzích. Je to dříve, než se původně čekalo. Ředitelství silnic a dálnic na dokončení silnice vyčlenilo 260 miliónů korun. Během stavby se musejí řidiči smířit s dočasným omezením provozu.


„Uzavírky ale budou krátkodobé, na jednom místě a takové, že se bude jezdit pouze ve dvou pruzích,“ uvedl ředitel zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Jestliže výstavba čtyřproudové komunikace ze Zlína do Otrokovic už letos řidiče příliš neomezí, pak oprava silnice první třídy číslo 55 v Kunovicích na Uherskohradišťsku pocuchá řidičům nervy. Kunovice se od poloviny března na dlouhé měsíce dopravě úplně uzavřou. Další významnou stavbou pak je letos zahajovaný obchvat Holešova.

autor: pes
Spustit audio