Sledujte ptačí druhy z bezprostřední blízkosti – je tu videokanál MOS!

9. únor 2012

Moravský ornitologický spolek nyní prezentuje svá videa na vlastním videokanálu na YouTube.

Moravský ornitologický spolek (MOS), středomoravská pobočka České společnosti ornitologické, věnuje velkou část svých aktivit propagaci a ochraně ptačích druhů, vyskytujících se na území České republiky. K tomuto účelu využívá řadu let i internet. Již před sedmi lety na svůj web umístil první videa z ptačího světa.

Dnes, kdy je k dispozici rychlé a kvalitní připojení a celosvětovým hitem se stalo sdílení videí prostřednictvím YouTube, se Moravský ornitologický spolek rozhodl svá ptačí videa prezentovat globálně. V těchto dnech si zřídil na YouTube svůj vlastní videokanál a na něj postupně umísťuje videa, která natočili jeho členové při výpravách do přírody.

K vidění je tam nejen řada běžných druhů, ale i naprosté rarity, jako například první video potáplice lední (Gavia immer) natočené v České republice. Autorem většiny ptačích videí je ornitolog a videoamatér Adolf Goebel.

Odkaz na videokanál MOS najdete zde.

Již dnes je tam můžete zhlédnout přes 100 videí a další budou postupně přibývat.
Jednotlivé klipy jsou opatřeny datem a místem natočení i popisem v češtině a angličtině. U jednotlivých druhů je uveden také vědecký název. Ptačí videa tak mohou vyhledávat a využít návštěvníci z celého světa. Členové MOS chtějí tímto způsobem rozšířit možnosti poznání ptáků žijících v České republice a tím zvýšit zájem internetové veřejnosti o naši přírodu a její ochranu.

autoři: Jiří Šafránek , Moravský ornitologický spolek
Spustit audio