La Película 2012

13. únor 2012

V kinech Světozor v Praze a Art v Brně proběhne sedmý ročník festival španělských filmů La Película.

Návštěvníci pražského Světozoru (14. – 19. února 2012) a brněnského Kina Art (20. – 26. února), uvidí výběr španělských filmů z posledních dvou let. Novinky doplní výběr snímků venezuelské provenience a kolekce španělského neorealismu (resp. sociálního filmu) s filmy, které vznikly mezi léty 1951 až 1961.

Hosty Odpolední sesion byli David Čeněk (dramaturg) a Álvaro Díaz Duque (kulturní rada Velvyslanectví Španělska), tlumočila Vendula Procházková. S hosty jsme mluvili o programu festivalu, kulturní strategii Španělska, Banderasovi, Bardemovi, Bernalovi a dalších...

Program festivalu v Praze najdete zde a brněnský zde.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.