Plavecký bazén v Písku zůstane na svém místě

17. únor 2012

Nový bazén se v Písku s největší pravděpodobností stavět nebude. To je nejnovější rozhodnutí radních, kteří ve čtvrtek vybrali jednu z variant rekonstrukce bazénu.

Přes 15 stovek lidí přitom podepsalo petici, která žádá stěhování bazénu do rekreační zóny města. Přejí si obnovit historický ráz lokality pod hradbami.

Proti tomuto požadavku občanů podle místostarosty Vojtěcha Bubníka stojí především finanční důvody. Rekonstrukce by podle odsouhlaseného návrhu měla stát 195 milionů korun. Případné stěhování až 265 milionů.

„Je třeba si uvědomit, že bazén není jen budova samotná, ale také velký přísun energií, a to tepla, elektřiny a vody. Vybudování přípojek na novém místě by levné určitě nebylo. V nynější lokalitě jsou i vrty, z kterých je čerpána voda pro provoz, a to také velmi šetří náklady,“ vysvětlil hlavní důvody, proč se bazén nepřesune, Bubník.

Původní projekt počítal s velkým podzemním parkovištěm pro dvě stě aut. Podle schválené varianty má pod stadionem vzniknout necelých šedesát parkovacích míst. Pokud v březnu zastupitelé tuto variantu schválí, mohly by práce začít už letos.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio