Böhmová se brání obvinění v kauze ROP Jihozápad

21. únor 2012

Jednou ze tří osob, které nově obvinili policisté z útvaru odhalování korupce a finanční kriminality policejního prezídia v souvislosti s rozdělováním evropských dotací na jihu a na západě Čech, je ředitelka úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Klára Böhmová.

Ta v pondělí na tiskové konferenci v Českých Budějovicích uvedla, že se cítí nevinná: „Nejsem si vědoma, že bych jakkoli porušila pravidla ROP. Věřím, že se prokáže má nevina, a proto jsem také podala stížnost proti usnesení policie,“ sdělila Böhmová.

Dalšími obviněnými v souvislosti s machinacemi s eurodotacemi jsou bývalý ředitel úřadu Jiří Trnka a Martin Půlpytel.

Všichni tři jsou stíháni na svobodě a za trestné činy zneužití pravomoci veřejného činitele, nejasnosti při veřejné soutěži a veřejné dražbě a poškozování finančních zájmů evropských společenství jim hrozí až deset let vězení.

Nová kauza souvisí s druhou a třetí výzvou Regionálního operačního programu Jihozápad a projekty za více než šest miliard korun.

Výbor regionální rady vzal tyto informace na vědomí, stejně jako to, že ředitelka úřadu Klára Böhmová nastupuje na dovolenou.

Spustit audio