V ústecké ZOO pokračuje informační kampaň zaměřená na ohrožené druhy jihovýchodní Asie

29. únor 2012

Už po desáté se zoologická zahrada v Ústí nad Labem připojila ke kampani Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií. Kampaň se tentokrát zaměřuje na ohrožené druhy jihovýchodní Asie.

„Celá kampaň se týká jihovýchodní Asie... Zvíře musí být zapsáno v mezinárodní Červené knize ohrožených druhů, a to buď v kategorii kriticky ohrožený, nebo ohrožený... Poslední kritérium je, aby to zvíře v této oblasti žijící bylo nad jeden kilogram – protože v této oblasti žije nesmírné množství druhů...“ vysvětluje Věra Vrabcová a dodává: „V kategorii kriticky ohrožený nebo ohrožený druh máme devět zvířat...“

A protože se zoologickou zahradou také každý poslední den v měsíci soutěžíme, vyplatí se vám poslouchat i dnes, ve středu 29. února. Během dopoledne uslyšíte ve vysílání ČRo Sever čtyři nápovědy, ze kterých byste měli odvodit, o jakém zvířeti se mluví.

Pokud budete vědět, zašlete SMS s názvem zvířete na 907 77 06 a jako první napište slovo soutěž. Vyhrát můžete krásnou fotografickou publikaci od Petra Slavíka a drobné dárky od ZOO Ústí nad Labem.

autor: Jiří Zeman
Spustit audio