Někteří podnikatelé obchodního centra Březinky v Jihlavě cítí šikanu

2. březen 2012
Zprávy z

Někteří podnikatelé v jihlavském obchodním centru se brání nátlaku majitele. I když poctivě platí nájemné, nesmějí prodávat co chtějí.

"Nejhorší je, že vám diktují, co můžete prodávat a co ne. Přijdou zakázat salámy, že to prodává obchod vedle. Ale jak pak chcete zaplatit 25 tisíc za nájem? Prý buď zrušíte prodej salámů, nebo konec," říká pan Ladislav z rodinného obchůdku s potravinami, který v centru desetitisícového sídliště funguje už osmnáct let. Pravá ruka majitele centra Radek Michálek se ale brání. Majitel má prý jasnou vizi, jak bude obchodní centrum vypadat. Nechce, aby si obchody konkurovaly.

Logo

"Majitel se rozhodl celý areál zrekonstruovat za nemalé peníze. Adekvátně k tomu chce, aby byly poskytované služby. My se snažíme, aby obchody byly s jeho myšlenkou v souznění. Opravdu se nám stalo, že když nebyla kvalita na adekvátní úrovni nebo podle nás, dopadlo to tak. Po vzájemné dohodě s obchodníkem," mluví o některých výpovědích projektant obchodního centra Radek Michálek.

Logo

I nadále si lidé stěžují na hluk a vandalismus návštěvníků obchodního centra. Ti zejména o víkendu a nad ránem opouštějí areál uprostřed největšího jihlavského sídliště za velmi hlasitých projevů a agresivity. Ničí výlohy, robíjejí lahve od alkoholu, zvoní na spící obyvatele sídliště, vysypávají koše s odpadky, rozbíjejí telefoní budky, vyprazdňují na chodníky své žaludky. Rozhorčení obyvatel je stále větší a tak na podnět Regionu zástupce majitele před měsíce přislíbil nápravu. Když jsme mu po měsíci zavolali, upřímně odpověděl, že slibovanou ochranku nenajali. Problém prý není v jejich části, ale na diskotéce, která patří někomu jinému.

autor: ost
Spustit audio