Jihočeši kupují auta na úvěr

2. únor 2004

Zákazníci GE Capital Leasing v jižních Čechách si loni prostřednictvím účelového úvěru autoCREDIT koupili 1151 automobilů v celkové pořizovací ceně téměř 108 milionů korun (bez DPH).

Jižní Čechy se tak zařadily mezi regiony, kde je o autoCREDIT největší zájem. Celkem si s jeho využitím pořídili lidé v celé republice 6076 vozů za 509 milionů korun.

Generální ředitel společnosti GE Capital Leasing Petr Šaštinský na základě zahraničních zkušeností očekává, že zájem o nákup automobilů prostřednictvím úvěrů bude růst. "AutoCREDIT vhodně doplňuje naši nabídku produktů pro financování nákupu automobilu. Předpokládáme, že zájem o něj poroste. Přispívají k tomu i současné diskuse o změně sazby DPH v souvislosti s leasingem," řekl Šaštinský. Produkt autoCREDIT je účelový úvěr, který lze využít k pořízení ojetého i nového automobilu. Lze jím financovat až 100 procent pořizovací ceny vozidla. Minimální výše úvěru je 25.000 korun a maximální 300.000. Automobil se po převzetí stává majetkem klienta. Sjednání havarijního pojištění není podmínkou při čerpání úvěru do určité výše.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio