Den ptactva v Zoo Jihlava

26. březen 2012

V neděli 1. dubna bude celá jihlavská zoo ve znamení Dne ptactva.

Pro návštěvníky je připraven ptačí kvíz, ptačí omalovánky, možnost vyrobit si píšťalku nebo ozdobit ptačí vejce. V centru PodpoVRCH bude možné zhlédnout film o ptácích v rámci Ozvěn Ekofilmu. V případě příznivého počasí se budou konat ukázky výcviku dravců a sov.

Celodenní program vyvrcholí v 15 hodin v africké vesnici Matongo losováním cen pro „ptačí“ návštěvníky a vystoupením žáků ZUŠ Jihlava s názvem „Trylky pro gorilky“. Všichni nositelé ptačího příjmení, kteří se zaregistrují u pokladen, budou mít slevu 50 % a mohou se zúčastnit losování o letenku na vyhlídkový let a další zajímavé ceny. Protože „Ptákem roku“ je tetřev hlušec, tak Tetřevovi a Hlušcovi budou mít vstup zcela zdarma.

Pokud na Den ptactva donesete starý nepotřebný mobil a odevzdáte jej do připravených tubusů u pokladen, obdržíte malý dárek a přispějete k tomu, aby si i gorily „mohly zazpívat“. Jihlavská zoo již druhým rokem pokračuje ve sběru starých mobilních telefonů, které jsou následně předány k recyklaci. Ve spolupráci s firmou REMA je za každý odevzdaný mobil 10 Kč věnováno na vybavení strážců kamerunské rezervace Dja. Sběr mobilních telefonů bude probíhat po celý rok.

autor: Zoo Jihlava
Spustit audio