Tekuté švestky
V seriálu Velké maličkosti si tentokrát dáme něco ostřejšího. Zveme vás totiž na slivovici. Někdo jí má doma pěknou zásobu, aby mohl uctít milou návštěvu. Někdo ji používá jen jako lék třeba při nachlazení. A někdo se bez ní obejde docela. Ať už patříte do kterékoliv skupiny, pojďte se teď podívat na to, jak tento alkoholický nápoj ze švestek vzniká.
Destilérkou R. Jelínek ve Vizovicích nás provede Mgr. Miroslav Motyčka.
Snad ani nemusíme dodávat, že slivovice – stejně jakýkoli jiný alkohol – je nejlepší tehdy, když se pije střídmě...
Delší verzi reportáže o výrobě slivovice si můžete poslechnout v pořadu Nula jednička z 12. března 2012.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.