Velikonoce v Zoo Ostrava – mláďata všude, kam oko pohlédne

4. duben 2012

Jak se již stalo tradicí, otevře se brána ostravské zoologické zahrady na Velikonoční pondělí pro zájemce výjimečně už v 8 hodin ráno.

S jarem a Velikonocemi jsou neodmyslitelně spojena mláďata domácích zvířat. Také v ostravské zoo se mohou návštěvníci těšit na jarní nadílku mláďat třeba v expozici s domácími zvířaty Na statku nebo na dva malé oslíky ve výbězích nedaleko vstupu do zoo.

Avšak i ve výbězích exotických zvířat je k vidění drobotina, např. koloušek vzácného a ve volné přírodě již zcela vyhubeného jelena milu nebo mláďata hulmanů posvátných v expozici Čitván. Další vzácná opičí mláďata najdou návštěvníci v pavilonu opic – odrůstající mládě gibona bělolícího a několik mláďat u kočkodanů Dianiných a makaků lvích.

I na další mláďata se v průběhu jara můžeme těšit – řada zvířat momentálně v tomto směru podniká intenzivní přípravy: hned po vstupu do zoo jsou nepřehlédnutelní tokající plameňáci kubánští, opodál neméně nápadní jeřábi bělošíjí, ibisi skalní už stavějí hnízda a přímo mezi návštěvníky předvádějí své lákadlo na samičky pávi korunkatí.

Osel domácí

Areál Zoo Ostrava je od dubna otevřen až do 19. hodiny. Pavilony se zavírají o hodinu dříve.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio