Bakovské děti otevřely jarním klíčem Klokočskou stezku

17. duben 2012

Více než stovka dětí z mateřské školy v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku se už tradičně vydala na Klokočskou stezku.

Přímo na místě přivítaly děti letošní jaro. Jako každý rok na ně čekala řada soutěží a her a také cestou potkaly lesní zvěř. Děti na trasu vyrazily, i když počasí jarní vycházce moc nepřálo.

Jedná se o naučnou a prožitkovou stezku, která zábavnou formou přibližuje krásné přírodní prostředí klokočských lesů široké veřejnosti. Zejména pak rodinám s dětmi. Na jednotlivých infotabulích se děti formou hry seznámí s lesem a jeho obyvateli a zjistí, jak se mají v lese chovat. Dospělí zde naleznou zajímavé informace o lese a o zdroji pitné vody, která je dodávána do vodovodního řadu Bakovska i Mladodoleslavska.

Při poznávání zdejší přírody po cca 2 km dlouhé cestě budou návštěvníky provázet na jednotlivých zastaveních kouzelné bytosti, které se v okolních lesích usídlily - baba Rečkovice a vodník Bakovec.

Otevření Klokočské stezky

Partnery Klokočské stezky je město Bakov nad Jizerou, Mateřská škola v Bakově nad Jizerou, Lesy České republiky, s. p., Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav, a.s., Waldorfské lyceum v Semilech, Josef Čermák, Rousínov (řezbář), Správa chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Stezka byla slavnostně otevřena 28.června 2010.

Klokočka je jednou z chráněných míst na Mladoboleslavsku už kvůli zdrojům pitné vody. Pokud vaše kroky zamíří právě tímto směrem, zastavte se na tamní stezce - nebudete litovat!

autor: Jana Huzilová
Spustit audio