Babyzoom 2012: Hlasujte o Nej... mládě chomutovské zoo

18. duben 2012

Druhý ročník soutěže o Nej... mládě českých zoologických zahrad odstartoval 16. dubna na facebookových profilech jednotlivých zoo. Pokud jste fandové Podkrušnohorského zooparku vyberte mládě, které bude zoopark reprezentovat v celostátním kole.

Pro svého favorita můžete hlasovat na profilu zooparku. V druhé polovině dubna nezapomeňte navštívit Facebook Unie českých a slovenských zoologických zahrad a podpořit vámi nominované mládě v celostátním klání zoologických zahrad!

V loňském roce se Nej… mládětem stala sloní samička ze Zoo Ostrava. Hlasování se zúčastnilo bezmála 700 lidí. Sedm z nich bylo oceněno.
Hlasujte a vyhrajte nezapomenutelný zážitek v některé z českých zoologických zahrad! Chcete
si vyzkoušet práci ošetřovatele v zoo, prohlédnout si zoo s průvodcem, nebo máte největší radost z věcných cen? Neváhejte a hlasujte. Které mládě je podle vás to Nej...?

Na profil Podkrušnohorského zooparku se dostanete pohodlně z webových stránek www.zoopark.cz.
Vybírat můžete z těchto mláďat:

Oslice se narodila 7. února brzy ráno a pro její matku, šestiletou Rozinku, to byl první porod mláděte. Zpočátku mládě odmítala, ale s péčí chovatelů se z ní brzy stala vzorná matka. Otcem malé oslice je samec Mates. Celou oslí rodinku si můžete prohlédnout v expozici domácích zvířat .

Mládě pelikána bílého se vylíhlo poslední únorový den. Vážilo pouhých 120 gramů a na rozdíl od rodičů, kteří jsou bílí a pouze v době hnízdění zrůžoví, je mládě zbarvené šedočerně. Po měsíci už vážilo dva kilogramy a na váze rychle přibývá. Začátkem léta už pelikána budete v zooparku pozorovat z vyhlídky Kamenného rybníka.

Samec zubra evropského se narodil v pátek 28. 10. 2011. Matkou je samice Cvaksa, otcem Cvilda, oba narození v zooparku v roce 2002. Jméno pro nového zástupce erbovního zvířete zooparku pomohli vybrat návštěvníci zooparku. Z množství zaslaných tipů bylo nakonec vybráno jméno Cvelf.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio