Do Městského společenského domu v Kolíně se nastěhovala příroda

18. duben 2012

Zůstat v centru města a přitom vyrazit do přírody. Něco takového je až do soboty možné v Kolíně.

V tamním Městském společenském domě na Karlově náměstí totiž ve středu začala každoroční výstava o životním prostředí. Ta se letos zapíše do historie už po páté. I tentokrát je snahou organizátorů oslovit hlavně městské děti, které to často mají do skutečné přírody daleko.

V kolínském Městském společenském domě se můžete potkat především s lidmi, kteří si život bez živé přírody neumí ani představit. Patří k nim také Štěpán Romočuský, který stále ještě studuje Českou zemědělskou univerzitu. Do Kolína přijel s asi dvaceti druhy sladkovodních ryb, ke kterým přidal také okrasné rybky. Štěpán by byl rád, kdyby se jeho záliba mohla brzy stát zároveň i prací.

Kolínská výstava o životním prostředí před lety začínala vlastně jako přehlídka trofejí zvěře ulovené v uplynulém mysliveckém roce na Kolínsku. To platí stále. Postupem času se ale k trofejím začaly přidávat další aktivity určené hlavně dětem. K tomu přidejme bohatý doprovodný program například s kynology, rybáři nebo i včelaři.

Na výstavě si přijdou na své i myslivci

Dodejme, že výstavu o životním prostředí můžete v kolínském Městském společenském domě navštívit do pátku vždy od 9 do 17 hodin , v sobotu výstava skončí v pravé poledne.

autor: Michal Trnka
Spustit audio