Lidé mohou vybírat Nej… mládě 2012

20. duben 2012

Stejně jako v loňském roce mohou návštěvníci facebookových stránek zoologických zahrad sdružených v Unii českých a slovenských zoo (facebook.com/uniezoo) hlasovat o Nej… mládě 2012, neboli BabyZOOM 2012.

Ještě před květnovým celonárodním kolem, které se uskuteční od 1. do 13. května, ale pořádají jednotlivé zoologické zahrady svá místní klání. Ta odstartovala již v pondělí 16. dubna na facebookových stránkách každé zoo (hlasovat je možno až do 29. dubna), odkud vždy vítězné mládě postoupí do zmiňovaného finálového kola. ZOO Liberec (facebook.com/zooliberec) do místního kola nominovala žirafu Rothschildovu, trojčata surikat a orla východního a zůstává zcela na našich soutěžících, které mládě z této trojice pošlou do celonárodní soutěže.

Zoologické zahrady do celonárodní soutěže věnují i zajímavé ceny – tou hlavní bude poukaz na zážitkový program Ošetřovatelem v ZOO Liberec, další dva vylosovaní pak obdrží věcné dary. Sama ZOO Liberec ale ocení i soutěžící ve svém místním kole – z nich vylosuje tři a zašle jim po dvou volných vstupenkách do zoo.

Do BabyZOOMu 2012 nominovala každá zoo po třech mláďatech, která se narodila v období od 1. 9. 2011 do 31. 3. 2012. Vyhlášení vítězného mláděte se uskuteční 16. května u příležitosti předání ocenění Bílý slon.

autor: ZOO Liberec
Spustit audio