Pětky jedou z jihlavského Ráje

27. duben 2012

Jihlavská zoo oslaví v tomto roce 55. narozeniny. První akce k tomuto výročí s názvem „Pětky jedou!“ se uskuteční ve spolupráci s KČT Tesla Jihlava v sobotu 5. května 2012.

V tento den bude na konečné stanici pravidelné linky MHD č. 5 „v Ráji“ (pozor – nejedná se koupaliště Vodní Ráj) připraven start Zoostezky, která povede až do jihlavské zoo. Procházka jarní přírodou v délce 5,5 kilometru plná překvapení je určena pro děti i dospělé.

Pravidelné odjezdy autobusu ze zastávky „Masarykovo náměstí dolní“ směrem do Ráje jsou v 9.05, 12.45 a 15.05. Přistoupit lze kdekoliv na trase. Každý cestující dostane od Zoo „narozeninový“ dárek. Použití autobusové linky č. 5 není podmínkou - do Ráje lze dojít i pěšky nebo přijet na kole či autem, start bude umožněn všem, kdo se na konečnou dostaví mezi 9.00 a 16.00 hodinou.

Návštěvníky zoo čeká také spousta jarních přírůstků - celkem 6 mláďat lemurů kata, 1 malá surikata, dvojčata vzácných jihoamerických drápkatých opiček kosmanů stříbřitých nebo 2 mláďata u nosálů červených. V africké vesnici Matongo zahnízdili také plameňáci růžoví – na vejcích sedí celkem 15 párů a nechybí ani pravá „jarní nadílka“ – kůzlátka u koz kamerunských a jehňátka u ovcí valašských.

Hnízdění plameňáků

Další akce k 55. narozeninám je naplánována na 11. srpna 2012. V areálu zoo bude připraven bohatý program pro děti i dospělé.

autor: Zoo Jihlava
Spustit audio