Beskydy zachvátil požár, hoří les na Jamníku

28. duben 2012
Zprávy , Zprávy

AKTUALIZOVÁNO 18:26 - V Beskydech hoří. Oheň zachvátil několik hektarů lesa ve Starých Hamrech v oblasti Jamník u vrchu Kyčera. S požárem vyrazilo bojovat nejprve dvanáct hasičských jednotek, postupně se jejich počet téměř ztrojnásobil.

Požár v Beskydech se kvůli větru a suchu dál šíří. S ohněm už nyní bojuje na 30 jednotek hasičů a povolána byla hasicí letadla z Brna, Olomouce a Zlína. Ve špatně dostupném terénu hoří několik hektarů lesa, požár je na ploše zhruba 200x300 metrů. Hořet začalo po poledni.

„V této době na místě ve složitém horském zasahuje kromě leteckých prostředků téměř 30 jednotek požární ochrany z profesionálních stanic Hasičského záchranného sbotu Moravskoslezského kraje a jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí z Frýdecko-Místecka a Ostravska,“ upřesnil krátce před 18. hodinou mluvčí krajských hasičů Petr Faster.

Na místo vyjelo také mobilní operační středisko, které bude na místě práce koordinovat, poskytne pracovní prostor štábu velitele zásahu a odlehčí tak krajskému operačnímu středisku hasičů v Integrovaném bezpečnostním centru Moravskoslezského kraje pro další práci.

„Na místě jsou rovněž vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR, kteří pátrají po příčině požáru,“ dodal Faster. Podle policistů mohl les chytnout od ohně, který rozdělali lesní dělníci.

autoři: tif , Jana Jeckelová
Spustit audio