Pardubice pokračují s přípravou rekonstrukce třídy Míru

3. květen 2012

Příprava rekonstrukce pardubické třídy Míru pokračuje. Stavební úřad zaznamenal připomínky a podněty lidí ve veřejném projednávání.

Zastupitelé o budoucí podobě této ulice jednali několik let a několikrát své rozhodnutí změnili. Nakonec odhlasovali, že po třídě Míru budou jezdit trolejbusy i vozy zásobování.

Architekt a autor projektu Jaromír Valtr se ale netajil tím, že on je zastáncem čisté pěší zóny:

„Ta jednání byla dlouhá, na roky se to počítá. Výsledek zatím je, jaký je, ale ještě nejsme v konečné fázi, ještě bude stavební povolení a ještě to dozná nějakých úprav. Ta zásada je asi taková, protože dopravní podnik mimo jiné potřebuje průjezd tou nejužší částí z důvodů náhradní dopravy v případě poruchy na Sukově třídě nebo podobně. Těch aspektů, které do toho zasahují, je strašně moc.“

Ředitel pardubického dopravního podniku Tomáš Pelikán patří mezi ty, kteří chtějí provoz trolejbusů na třídě Míru zachovat. Podle něj je to i ekonomicky výhodné.

„Tak nebudeme tady v plném provozu po té rekonstrukci jako dnes. Nějaké finanční prostředky samozřejmě ušetříme. Ještě budeme jednat o tom, které linky zůstanou na třídě Míru a které budou objíždět blok přes Sukovu třídu na náměstí Republiky. Nicméně oproti původnímu záměru ušetříme minimálně o třetinu,“ dodal Pelikán.

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: ba
Spustit audio