Technické školy v Libereckém kraji lákají žáky na budoucí uplatnění

3. květen 2012

Bude mít průmyslový Liberecký kraj v budoucnu dostatek řemeslníků? Nevymřou v příštích letech kvůli nezájmu některá řemesla? To jsou otázky, které si položil resort školství Libereckého kraje. Proto, i když zájem o tradiční profese stále klesá, se snaží nynější žáky základních škol motivovat ke studiu technických oborů.

Technické obory v Libereckém kraji, podobně jako v celé republice, skomírají. Děti a také jejich rodiče často volí jednodušší cestu - humanitní studium. O absolventy humanitních oborů přitom není až takový zájem.

Kampaň NadoTECH se snaží ukázat dětem a jejich rodičům, že naučit se řemeslo není ostuda, ale výsada. Ne nadarmo se říká, že řemeslo má zlaté dno.

Střední školy v České Lípě, Frýdlantu, Liberci, Novém Boru, Semilech a Turnově si pečlivě připravují program pro žáky základních škol. Mají jediný cíl - zaujmout. To se už podařilo Střední škole řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou a také Střední sklářské škole v Železném Brodě. Už 10. května si děti můžou prohlédnout Vyšší odbornou školu sklářskou a Střední školu v Novém Boru.

Děti kromě prohlídek škol čeká také spousta akcí a soutěží. Podrobnější informace ke kampani NadoTECH naleznete na sociální síti Facebook.

autor: leš
Spustit audio