Lázně Velké Losiny procházejí rekonstrukcí

6. květen 2012

V lázních Velké Losiny dnes slavnostně otevřeli zrekonstruované sanatorium Šárka. Práce trvaly čtyři měsíce a náklady přesáhly 20 milionů korun.

Po zhruba čtyřměsíční rekonstrukci přivítá o příštím víkendu klienty lázeňské sanatorium Šárka ve Velkých Losinách. Společnost Royal Spa na obnovu objektu věnovala zhruba 24 milionů korun, objekt je bezbariérový a odpovídá současným lázeňským standardům. Určen je zejména pacientům po úrazech, totálních endoprotézách či mozkových mrtvicích. Kapacitu má 68 lůžek. Balneoprovoz zahrnuje více než 40 procedur, z nichž řada je založena na působení místní unikátní minerální sirné vody, která zvyšuje ohebnost kloubů, odstraňuje křeče ve svalech a upravuje termoregulaci.

Tím ale rekonstrukce lázeňských domů v Losinách nekončí. Rekonstrukce čeká také lázeňský dům Božena, jeho propojením s domem Eliška by měla vzniknout i lázeňská kolonáda. Největším projektem je ale přestavba termálního koupaliště, která by s pomocí evropské dotace mohla začít už na podzim.

Zdenka Jílková

autor: av
Spustit audio