Senioři dobyli Slezskoostravský hrad

6. květen 2012

Jste v důchodu a nudíte se? Nechcete jen tak sedět doma, ale jen marně hledáte zajímavý odpolední program? Pak vás možná zaujmou pravidelná dostaveníčka s Vlaďkou Dohnalovou na Slezskoostravském hradě. Jak se ukázalo, i když to je to pro některé dříve narozené řádná vzdálenost, neodolali vábení zajímavého hosta a možnosti oprášit taneční kroky.

Slezskoostravský hrad nedávno dobyli senioři. Někteří přicházeli v hloučcích, jiní statečně sami. Jedno měli ale všichni společné - byli zvědaví, jak dopadne premiéra jejich oblíbeného pořadu na hradě. Byla mezi nimi i dvaasedmdesátiletá Anna Žídková, která nechybí na žádné akci Vlaďky Dohnalové.

„Už pět roků chodím do Akordu, kde ona uvádí Senior Klub pro nás. Chodíme tam pravidelně každé úterý. Dnes ten program byl krásný a velice se mi líbil,“ pochválila paní Žídková.

Dramaturgyně, režisérka i moderátorka - to vše je Vlaďka Dohnalová. Žena, která má vždy v rukávu něco, čím dříve narozené zaujme. I když byl pro mnohé hrad z ruky, cestu si na něj našli.

„Jsem tomu ráda, že všichni došli v takovém počtu, v jakém došli. A doufám, že i na příští akci dorazí,“ pochvalovala si Vlaďka Dohnalová. Zároveň dodala, že mnohým seniorům jejich energii doslova závidí. „Takovou výdrž nemám, abych vydržela dvě hodiny v kuse tancovat. Klobouk dolů! Máme tady jednu dámu, která pravidelně chodí na tyto akce, a vidím, že je to její radost.“

Tajuplným hostem, za kterým mnozí dříve narození tentokrát vážili cestu, byl herec ostravských divadel Jan Fišar. Jak sám prozradil, podobné akce jsou k nezaplacení.

„Myslím, že je to naprosto nádherný nápad, protože v určitém věku se člověk třeba může cítit osamocen, sedí doma. Ale tohleto – vidím, že ti lidé jsou šťastní najednou, když se takto mohou sejít, společně se bavit a mají se rádi,“ dodal Fišar.


Pokud se chcete na Slezskoostravský hrad vydat na delší výpravu, poslechněte si v iRadiu náš pravidelný pořad.

autor: stj
Spustit audio