Měšťanská beseda v Plzni připravila open air program na celé prázdniny

14. květen 2012

Zahrada plzeňské Měšťanské besedy přichází s kulturní nabídkou na celé léto. Beseda rozšířila scény o venkovní prostor pod širým nebem. Organizátoři vybudují hlediště pro více než 300 diváků v zahradním vnitrobloku před historickým altánem, který slouží jako jeviště. V letních měsících sem lákají diváky na koncerty, divadla i filmové projekce pod širým nebem. Chybět nebudou ani nedělní pohádky pro nejmenší. Další letošní novinkou je venkovní Kinokavárna.

Zájemci se na letní scéně dočkají různých žánrů, nebude chybět jazz, swing, folk, klasika ani divadlo. První polovina července bude patřit festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem, který si Besedu vybral pro svoji premiérovou inscenaci V nouzi poznáš přítele. Na konci července se na zahradu vrací cyklus Rozmarné léto s koncerty a tanečními večery zdarma.

Sérii letních pořadů v zahradě Měšťanské besedy v Plzni zahájí koncert Pavla Šporcla 12.června. Následovat budou mimo jiné divadelní představení Monology vagíny, Caveman a Komici s.r.o. nebo koncerty Ladi Kerndla, Wabiho Daňka, Ondřeje Havelky a dalších. „Velkou výhodou všech akcí pod širým nebem je, že v případě nepříznivého počasí se přestěhují do vnitřních prostor Měšťanské besedy a komfort pro diváky tak zůstane zachován,“ říká manažerka kultury Měšťanské besedy Hana Rendlová.

Měšťanská beseda v Plzni

Novinkou letního programu je Kinokavárna, která navazuje na promítání pod širým nebem z minulých let. Od 28. srpna do 15. září se v zahradě představí české i zahraniční filmy. V případě nepříznivého počasí se Kinokavárna ruší. Letními pohádkami pokračují pravidelná nedělní představení pro děti, která se v Besedě konají v průběhu celého roku. Od 17.června. se pohádky přesouvají na zahradu a pouze v případě nepříznivého počasí se vrací zpět do vnitřních prostor Besedy. Zahrada bude pohádky hostit až do 26.srpna, začíná se vždy ve 14:30 hodin.

Vstupenky na letní akce v Měšťanské besedě je možné zakoupit v Informačním centru města Plzně na náměstí Republiky, v pokladně Měšťanské besedy v Kopeckého sadech a prostřednictvím www.plzenskavstupenka.cz. Podrobnosti o letním programu na zahradě Měšťanské besedy v Plzni najdete na webových stránkách www.mestanska-beseda.cz.

Spustit audio