Dny japonské kultury a Slavnost květů v plzeňské ZOO

18. květen 2012

Už tradičně patří třetí květnový víkend v Zoologické a botanické zahradě města Plzně Dnům japonské kultury. Konají se tu od roku 2005. Navazují na vznik v Evropě ojedinělé kamenné japonské zahrady, která je od roku 2004 součástí areálu zoologické a botanické zahrady v Plzni.

Dny japonské kultury návštěvníkům slibují – obdobně jako v předchozích letech – bohatou nabídku původní japonské kultury - samurajské souboje, lukostřelbu, kaligrafii, výrobu tradiční keramiky „raku“, různé typy ikeban a papírových skládanek origami. K vidění bude i výstava bonsají – letos připravená jejich plzeňským pěstitelem Jiřím Wolfem, členem České bonsajové asociace Libochovice.


I tentokráte se na programu podílejí jak ti, jimž jsou japonské tradice životním koníčkem, a sdružuje je Česko-japonská společnost, tak mladí lidé, kteří se k nim dostali prostřednictvím svých učitelů a účastí na různých výstavách.

Novinkou Dnů japonské kultury je taneční vystoupení, které bude na programu v neděli a bude alternací k sobotnímu vystoupení bubeníků ze skupiny WADAIKO JOSA JOSA,


Dny japonské kultury a Slavnost květů budou probíhat po oba dny v Zoologické a botanické zahradě Plzeň od 10:00 do 17:00 hodin.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio