Novinky z pražské zoo telegraficky

17. květen 2012

Květnová pražská zoo je plná mláďat, zajímavého programu a novinek pro návštěvníky.

- Slonice Gulab a Shanti už začaly po přestěhování do nového slonince vycházet do venkovního výběhu. Návštěvníci je tam mohou pozorovat denně zhruba od 10 do 16 hodin, kdy je střídá samec Mekong. Ven už se podívaly i nové slonice z Rotterdamu – březí Donna a její tříletá dcera Tonya. V sobotu 19. května se chovatelé pokusí spojit v novém sloninci poprvé celou skupinu slonic dohromady.

- Varani komodští z chovu Zoo Praha odcestovali do Severní Ameriky, kde posílí chovy celkem osmi zoologických zahrad v USA a Kanadě. Výměnou za ně přijdou do sedmi evropských zoo včetně Zoo Praha varani z USA.

- Z mláďat jsou ve výbězích čerstvě k vidění mj. bizon nebo ovce aljašská; v příštím týdnu už návštěvníci uvidí i mládě velblouda dvouhrbého a antilopy vrané.

- Pavilon Sečuán nově obývají kachničky obojkové; Zoo Praha je vůbec první zahradou v ČR a jednou z mála v Evropě, která tyto ptáky chová.

- Páří se oceloti stromoví; jejich odchov by byl v Zoo Praha prvním po 20 letech, tedy velkým úspěchem.

- V sobotu 19. května vypustí Zoo Praha do volné přírody dalšího orlosupa bradatého, tentokrát v Itálii.

- Trojský koník, časopis Zoo Praha, zvítězil v soutěži Zlatý středník. Ovládl kategorii Nejlepší časopis státní, veřejné a neziskové sféry.

- V červnu uspořádá Zoo Praha prodejní výstavu obrazů slonice Shanti; výtěžkem z prodeje pláten podpoří sloní sirotčinec v Pinnawale na Srí Lance.

- Víkendový program pro návštěvníky bude ve znamení čuníků: v sobotu 19. května pokřtíme v Dětské zoo novou prasnici Boženku a prasátka pekari; další program se bude odehrávat u štětkouna Morrise, jedné z tváří kampaně Seznamte se!

- O víkendech budou areálem zoo projíždět na elektrokolech záchranáři z pražské záchranné služby. Zoo Praha tak rozšiřuje komfort návštěvníků.

autor: Zoo Praha
Spustit audio