Oslici Emu porazila těsným rozdílem jen samička okapi

17. květen 2012

Obrovský úspěch zaznamenala v těchto dnech děčínská zoologická zahrada. Její mládě se stalo 2. NEJ mládětem roku v soutěži Baby ZOOm 2012! Samička osla domácího Ema dokázala obstát před mláďaty nosorožců, medvědů, žiraf, koček, takinů, lemurů či mravenečníků!

O úžasné druhé místo se svým hlasováním postarali fanoušci facebokových stránek, na nich totiž soutěž probíhala. Jediným mládětem, pro které dokázali lidé hlasovat více, byla samička okapi Ebony z královédvorské zoo. Souboj o první místo skončil velmi těsným rozdílem. Emě chybělo k dorovnání skóre pouhých 22 hlasů.

„Druhé místo v soutěži i tak považujeme za obrovský úspěch a to především proto, že se tak maličkatá zoo, jako je ta naše, dokázala výrazně prosadit v konkurenci ostatních velkých českých zoologických zahrad,“ uvedla tisková mluvčí děčínské zoo Alena Houšková.

I v loňském ročníku soutěže dokázala Zoo Děčín vybojovat 2. místo, prvenství tehdy patřilo ostravské zoo a sloní samičce Rashmi, děčínskou zoo reprezentovala dvojčata outloňů malých.

Malá oslice v Zoo Děčín

O titul NEJ mláděte roku v letošním roce bojovalo celkem 15 mláďat ze 14 zoologických zahrad. Soutěž poprvé probíhala dvoukolově. Fanoušci nejprve vybírali v místních kolem jedno ze tří mláďat jednotlivých zoo a vybraného favorita pak poslali do celostátního kola. Do hlasování se v obou kolech zapojilo bezmála 2000 lidí. Motivací pro hlasující byla možnost stát se na jeden den ošetřovatelem v Zoo Liberec nebo možnost získání dalších cen.

Seznam výherců naleznete na stránkách děčínské zoo zde.

autor: Zoo Děčín
Spustit audio