Chomutovská zoo na zasedání UCSZOO

23. květen 2012

Ředitelka Podkrušnohorského zooparku Chomutov a pracovníci propagačního oddělení se zúčastnili 21. Výročního zasedání Unie českých a slovenských zoologických zahrad. Pracovní setkání ředitelů 15 českých a 4 slovenských zoologických zahrad se uskutečnilo v termínu 17. – 19. května 2012 ve středisku Jahodná nedaleko Košic.

Kromě porady ředitelů členských zoo byla součástí programu prohlídka Východoslovenského muzea a zoologické zahrady. Delegáty Výročního zasedání přijala v prostorách historické radnice náměstkyně primátora Košic Renáta Lenártová a členové rady UCSZOO se podepsali do pamětní knihy města.

Pracovníci Podkrušnohorského zooparku využili návštěvu ke kontrole tuleních dvojčat, narozených v zooparku v roce 2006. Ve stejném roce byli Čuk a Gek umístěni v Zoologické zahradě Košice. Dvojčatům se daří velmi dobře, mají k dispozici prostornou expozici s bazénem a chovatelka se jim věnuje s dodržováním zásad Welfare. Svou výbornou kondici předvedli při komentovaném krmení.

Tulení mládě

Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO) je profesní organizace zastupující 15 českých a 4 slovenské zoologické zahrady. Cílem činnosti UCSZOO je napomáhat uplatňování poslání Zoo a jejich celkovému rozvoji, zvláště podporou vzájemné spolupráce, zpřístupňování zahraničních zkušeností a mezinárodních kontaktů a společným působením na občanskou veřejnost a podnikatelské subjekty.

autor: Podkrušnohorský ZOOPARK Chomutov
Spustit audio