Pestrý víkend v plzeňské zoo

25. květen 2012

Na tento víkend je v areálu plzeňské zoologické zahrady připraven bohatý program.

V sobotu 26. května 2012 bude v okolí pavilonu nosorožců probíhat akce nazvaná Květy pro Filipíny, pokračující podpora nadace Talarak ve prospěch ochrany přírody, například vzácných druhů ptáků Filipín.

A amfiteátr Lochotín rozezní téhož dne Koncert pro všechny dobré lidi.

V neděli 27. května pokračuje v Zoo Plzeň projekt Život a řemesla v pravěku a raném středověku . Tentokrát bude hlavním tématem keramika. Pokud se rádi plácáte v hlíně nebo máte hlubší zájem o vývoj keramiky v průběhu historie (zejména západních Čech), neváhejte a přijďte. K dispozici jsou odborní průvodci, informační materiály, vzorník nejčastějších archeologických nálezů a fungovat bude též archeoporadna. Místem akce je replika pravěké vesnice nad statkem Lüftnerka a výběhem medvědů!

A je také připraven Den s antilopou Derbyho u venkovního výběhu žiraf v neděli. Pro ty nejmenší návštěvníky máme připraveny omalovánky s antilopou, pro ty větší dětské tetování, facepaiting a výrobu antilopích rohů. Samozřejmě si můžete s námi popovídat o antilopách Derbyho a jejich záchranném programu nebo si odnést domů nějaký ten suvenýr s antilopou (a zároveň dobrý pocit, že jste přispěli k záchraně tohoto vzácného kopytníka).

autor: Zoo Plzeň
Spustit audio