Den otevřených dveří na Dvojce ČRo

26. květen 2012

V sobotu 26. května probíhal Den otevřených dveří Českého rozhlasu.

Návštěvníci si během něj mohli prohlédnout celou rozhlasovou budovu na pražských Vinohradech. Pro zájemce byla připravena také ukázka živého vysílání Dvojky a rovněž se mohli seznámit s lidmi, kteří pro ně každý den připravují vysílání.

Pro všechny, kteří za námi nemohli přijít, připravila naše internetová redakce fotogalerii, kterou si můžete prohlédnout přímo v tomto článku.

Mezi 10:30 a 12:30 hodinou jsme nabídli opravdu exkluzivní záležitost. Dorazil totiž populární zpěvák a náš rozhlasový diskžokej Karel Gott, který se mile a ochotně podepsal všem svým fanouškům.

Karel Gott

Pavel Kudrna a Jiří Kokmotos bohužel nedorazili. Se stanem Výletů Dvojky se totiž vydali na slavnostním zahájení lázeňské sezóny v Jáchymově.
Fanoušci dvojice si ji ale mohli prohlédnout a popovídat si s ní i prostřednictvím internetové videokonference.

Pavel Kudrna a Jiří Kokmotos ve výletním stanu Dvojky ČRo

Poznali jsme i moderátory Jana Smigmátora, Jaroslava Svěceného, Felixe Slováčka, Zoru Jandovou, Václava Hybše, autora pořadů Dobré ráno, Česko a Textempore Františka Novotného, oblíbeného malíře Jiřího Anderleho a jeho letitého spolupracovníka na pořadu "Láska za lásku" Vlada Príkazského. Promluvit jsme si mohli i s Danielou Brůhovou či Evou Kvasničkovou z magazínu "Je jaká je" či oblíbeným novinářem Stanislavem Motlem.

Svou přítomností nás potěšily ale i Zita Senková, Jiřina Šiklová a Ilona Švihlíková, dámy, které známe z pořadu "Jak to vidí".

Těšíme se na vás!
Vaše Dvojka Českého rozhlasu

autor: ČRo Dvojka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.