Před soudem vietnamský gang obchodníků s heroinem

Přísná bezpečnostní opatření provázejí proces s třináctičlenným gangem vietnamských obchodníků s heroinem. Skupinu obžalovaných hlídá před jednací síní ostravského soudu dvojice specialistů ze zásahové jednotky Vězeňské služby. Gang, ve kterém je i jedna Češka, vydělal na prodeji drog za pouhé dva měsíce, kdy je policie sledovala, milion 300 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

soudní síň

soudní síň | Foto: Justice.cz

Skupina měla velmi dobře vypracovanou strukturu. Někteří její členové heroin nakupovali v Praze, další dělali kurýry a ostatní ho v ostravských bytech ředili a balili do takzvaných psaníček. Vedli si dokonce jakési účetnictví, kde si psali, kolik drogy už prodali a kolik peněz z heroinu už odevzdali. Skládali se i na společné výdaje, třeba za benzín a telefonní karty.

Podle státního zástupce Jaroslava Kandráče jde o ojedinělý případ, kdy se podařilo obžalovat celou organizovanou skupinu vietnamských obchodníků s heroinem. Hrozí jim 8 až 12 let vězení.

Andrea Brtníková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme