Děčínské zoo bude plná asijských chutí a vůní

11. červen 2012

Nemáte plány na víkend? Děčínská zoologická zahrada má pro vás tip. Přijďte do zoo na Pastýřskou stěnu nasát trochu asijské atmosféry! Další z akcí pro širokou veřejnost s názvem Asie v zoo proběhne již tuto sobotu 16. června.

Akce se koná na podporu zvířat jihovýchodní Asie, jíž se nyní věnuje kampaň Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií EAZA, ke které se připojila i Zoo Děčín. „Návštěvníky čeká prima odpoledne, jehož hlavním bodem bude vaření tradičních filipínských jídel. Postará se o něj Filipínka Clowie ve spolupráci s Matchballclubem a návštěvníci se mohou těšit i na ochutnávky. Okusit bude možné Chicken adobo – filipínský guláš ochucený banánem nebo ananasem, Pansit – rýžové nudle se zeleninou - a Fish Sinigang, což je rybí polévka s výraznou kyselou chutí, “ uvedla vedoucí Centra návštěvnických služeb Ing. Dagmar Floriánová.

Odpoledne doplní komentované krmení kočky rybářské, pracovníci zoo představí projekt na ochranu nártounů filipínských Tarsius, který zoo realizuje v místě přirozeného výskytu tohoto živočicha na ostrově Bohol, pro děti bude otevřena výtvarná dílna, kde bude možné si vyrobit „indonéské prostírání“, nebudou chybět soutěže, kterými si krátí čas děti na Filipínách, bude možné si vyzkoušet i vzdělávací hru na téma Co nevozit z dovolené a zakoupit indonéský suvenýr z obchůdku Freya. Představí se také děti z Mateřské školy Krásný Studenec, které s trenéry Karatedó Steklý předvedou ukázky karate.

Akce Asie v zoo začíná v sobotu 16. června ve 14 hodin.

autor: Zoo Děčín
Spustit audio