Noc snů v Zoo Ostrava

13. červen 2012

Pozor, změna termínu! Vzhledem k nepříznivému vývoji počasí jsme se rozhodli dnešní Noc snů v Zoo Ostrava, speciální akci pro handicapované děti, přesunout. Náhradní termín je pondělí 18. června od 19:00 hod.

Tak jako v předešlých letech, bude i letos pro děti připraven večer plný zážitků – malování na obličej, nasvícená zahrada, zastavení u dotykových stolků s nejrůznějšími přírodninami nebo setkání s živými zvířaty, která si děti budou moci i pohladit.

Myšlenka uspořádat pro děti s postižením nebo chronickým onemocněním večer s prožitky, o které často ve svém životě přicházejí, se zrodila se v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která poprvé uspořádala Noc snů pro děti z onkologické kliniky. Postupně se tato akce rozšířila do celé Evropy i do zámoří, v r. 2004 se poprvé uskutečnila i v ČR v Zoo Děčín. Ostravská zoologická zahrada uspořádala první Noc snů v roce 2007.

Na realizaci Noci snů se nemalou měrou podílí i skupina dobrovolných spolupracovníků zoo, kteří při akci takového rozsahu ochotně a nezištně pomáhají. Akci podpoří i pejsci z Canisterapie Ostrava.

autor: Zoo Ostrava
Spustit audio