Novinky ze Zoo Praha

14. červen 2012

Zoo Praha získala nového dikobraza srstnatonosého. A novinek má pražská zoo daleko víc!

Roční samice dikobraza Adéla nahradila ve výběhu u pavilonu Sečuán nedávno zesnulého dikobrazího rekordmana Ferdinanda, který se dožil téměř 31 let.

Ve voliéře vedle vzácného výrečka filipínského mohou návštěvníci nově pozorovat sovu indickou, kterou chovají jen dvě zoologické zahrady v Evropě. Jde o menší sovičku, která je příbuzná s tuzemskými sovami pálenými. Páreček těchto nápadných ptáků zoo získala z italského chovného centra Monticello.

Narodil se první letošní zubr evropský. Malá samička je k vidění ve výběhu v horní části zoo.

V expozici Ptačí mokřady je sezona v plném proudu. Návštěvníci tu uvidí mimo jiné i letošní mládě zejozoba afrického či šest mláďat čápů simbilů. V sousední voliéře vodí svá mláďata tenkozobci opační.

Transport orangutaní samice Upity, která odcestovala z Prahy do izraelské zoo Hai Park, proběhl hladce a podle tamních chovatelů si Upita rychle zvyká na nové prostředí. V zoo bude dělat společnost osamělému samci.

Pražská zoo dostala příležitost prezentovat své ochranářské aktivity v rámci Dnů Prahy v Izraeli. Návštěvníci Jerusalem Biblical Zoo si mohou od minulého týdne prohlédnout výstavu Gorily v ohrožení. Panely o ochraně goril vystřídá v průběhu léta výstava Od majny po orlosupa, která přibližuje snahy Zoo Praha chránit některé z vážně ohrožených ptáků. Výstavy se podařilo uspořádat ve spolupráci s Českým centrem.

A také u zvířat platí rčení, že kdo si hraje, nezlobí. V neděli se o tom budou moci přesvědčit návštěvníci pražské zoo. Při speciálních komentovaných setkáních se dozvědí, s jakými hračkami si krátí čas lední medvědi, velké kočkovité šelmy, gorily, nosálové a lemuři.

autor: Zoo Praha
Spustit audio