Raspenava je i 2 roky po povodních jedním velkým staveništěm

18. červen 2012

aspenava na Frýdlantsku je v současnosti velkým staveništěm. Ve městě se totiž buduje kanalizace a tak si místní i motoristé musí zvykat na dennodenní změny v dopravě.

Raspenava na Frýdlantsku se stále ještě vyrovnává s následky předloňských katastrofálních povodní. Stavba kanalizace sice bezprostředně obnovou města nesouvisí, ale teprve po jejím dokončení se Raspenava může vrhnout do oprav poničených silnic.

Povodeň v roce 2010 si vyžádala životy dvou lidí a zničila majetek za téměř tři sta miliónů korun. V Raspenavě zmizela spousta mostů a lávek - na jejich obnovu se stále čeká. Podle místostarosty Raspenavy Jaromíra Hanzla z ČSSD přijde oprava komunikací na řadu asi až příští rok.

Břehy řeky Smědé stále vypadají jako v katastrofickém filmu. Podle Jaroslava Jarouška z Povodí Labe se na opravy pobřežních zdí čeká dlouho proto, že se nejprve vybíral ve výběrovém řízení projektant a pak zhotovitel - musely se dodržet i lhůty na odvolání odmítnutých uchazečů. Vítěz výběrového řízení začít opravovat pobřežní zdi už letos. Obnova Raspenavy po povodních tím ale neskončí.

Spustit audio