Pardubice chtějí splavnit Labe až do Hradce Králové, kraj to nepodpořil

20. červen 2012

Celý projekt by tak měl napomoci cestovnímu ruchu v Pardubickém kraji. Vybudování rekreačního přístavu, různých úvazišť, kotvišť a technického opatření, která napomohou zdolání jezu ve Vysoké nad Labem, dosáhne maximálně částky 20 milionů korun.

Náměstek pardubické primátorky Martin Bílek se domnívá, že by se na projektu mělo podílet nejenom město, ale i kraj. Jenže jednání dopadlo neúspěšně a krajští radní splavnění Labe do Hradce nepodpořili.

„To jsou věci, které normálně v Evropě fungují. To není nic, že bychom tady objevovali Ameriku. To je jenom navrhnout to na konkrétní místo. Toto je studie, pak bude potřeba udělat projektovou dokumentaci a pak to zrealizovat. Jestliže to má stát nějaké miliony korun, a to nejsou desítky, to se bavíme do dvaceti milionů, že to pořídíme. Nějaké finanční prostředky jsou připraveny na Ředitelství vodních cest, s nimiž na tom úzce spolupracujeme, Povodí Labe, město Pardubice, město Hradec Králové, Pardubický a Královéhradecký kraj. Pokud Pardubický kraj nechce, tak děkujeme, nechtějte. Já nevím, co na to mám říct,“ dodal Bílek.

autor: KUB
Spustit audio