Výstava tašek a šperků z rostlinných materiálů představí unikáty

21. červen 2012

Výstavní sál trojské botanické zahrady představí více než stovku tašek, taštiček, kabelek a kabelčiček z celého světa. Hlavní část výstavy tvoří výrobky pletené z různých druhů palmových listů.

Zhlédnout tu můžete například tašky z rafiových vláken, košík z tzv. palmy poutníků (Ravenalla madagascarience) či výrobky z palem rodu Hyphaene nebo Borassus.

Největšími „špeky“ jsou dvě taštičky pletené ze vzdušných kořenů orchidejí, pocházející z ostrova Jáva.

Návštěvníci mohou vidět i kabely pletené z rýžové slámy, orobince, kukuřičného šustí, vodního hyacintu, bambusu, sisalu, bavlníku, juty nebo banánovníku textilního.

Na výstavě se seznámíte též s textilními rostlinami, z nichž byly jednotlivé exponáty vyrobeny. Tašky a kabelky budou doplněny desítkami zajímavých šperků z plodů a semen.

Doprovodný program:

7. července 2012 (od 14 do 17 hodin) workshop: Udělej si svoji jednorázovou kabelku z rostlinných materiálů. S předním floristou a držitelem mnoha floristických ocenění (mj. Mistr ČR ve floristice) panem Petrem Kopáčem si vyrobíme třeba malé psaníčko z palmových listů zdobené zajímavými květy nebo plody, s kterým zaujmete na každé letní party.

Výstava „Tašky a šperky z rostlinných materiálů“: 22. červen - 1. červenec; BZ Troja – výstavní sál; denně 9 - 19 hodin

autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy
Spustit audio