Olomouc uvidí běžecký půlmaratón, do ulic vyrazí tisíce závodníků

23. červen 2012

Tři tisíce sedmset běžců ze 23 zemí vyrazí dnes v podvečer na trať třetího ročníku Olomouckého půlmaratónu. Start je v 19 hodin na Horním náměstí. Pořadatelé očekávají překonání traťového rekordu a mimořádně kvalitní čas pod jednu hodinu.

„Do Olomouce se sjela vynikající konkurence. Máme tady vítěze z předchozího závodu v Českých Budějovic Daniela Chebiiho z Keni, který se chce znovu pokusit pokořit hodinovou hranici,“ uvedla manažerka zahraničních běžců Jana Moberlyová.

Zaběhnout půlmaratón pod hodinu se v Olomouci pokusí hned osm mužů ze startovního pole, kteří v rámci závodu splňují nejvyšší zlatou známku.

Svůj osobní rekord si chce vylepšit i český olympionik Jan Kreisinger. „Chtěl bych zkusit běžet svůj nejlepší letošní čas, který je 1:05:42. Trať vůbec neznám, ale vypadá dobře a Olomouc je placka, takže doufám, že žádný velký kopec nikde nebude,“ uvedl Kreisinger.

Prestižní běžecký závod v Olomouci přinese také osmnáct uzavírek především v centru města a jeho okolí. Omezena bude i městská doprava. Podrobný rozpis uzavírek a výluk MHD je umístěn na stránkách města Olomouce.

Tomáš Minarčík

Spustit audio