Opravená silnice zlepší průjezd Blovicemi

25. červen 2012

V Blovicích na jižním Plzeňsku skončila rekonstrukce Husovy ulice. Ta slouží jako průtah městem a je důležitou spojnicí mezi nádražím a centrem Blovic. Rekonstrukce přišla na 18,5 milionu korun. Plzeňský kraj do stavby investoval 12 miliony korun s přispěním dotace z ROP NUTS II Jihozápad a zbylých 6,5 milionů korun hradilo město Blovice.

Stavět se začalo v srpnu loňského roku. Protože tudy často projížděly nákladní vozy, vozovka byla zničená. Na silnici byly velké výtluky, měla špatné odvodnění a rekonstrukce byla nezbytná. Projektová dokumentace rekonstrukce silnice byla připravena s časovým předstihem, ale podmínkou k zahájení stavby bylo vybudování kanalizace v této ulici.

Nový kanalizační řad se městu Blovice podařilo položit v první polovině loňského roku jako součásti akce Čistá Berounka. Následně mohla začít rekonstrukce této dopravní tepny města. Opravou prošla silnice druhé třídy II/117 v délce 594 metrů včetně několika křižovatek. Úsek začíná za železničním přejezdem a končí u křižovatky s ulicí 5. května vedle Základní umělecké školy.

„Husova ulice je důležitá dopravní tepna města s velmi hustým provozem a to jak automobilovým, tak i pěším. Průtah Blovicemi je součástí komunikace II. třídy, která tvoří hlavní spojnici města s nadřazenou silniční sítí – především se silnicí I/20 a propojuje centrum města s vlakovým a autobusovým nádražím,“ dodává náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Město Blovice také vybudovalo nové chodníky, místa k parkování a bezpečné přechody pro chodce a to s přispěním Státního fondu dopravní infrastruktury České republiky. Správa a údržba silnic Plzeňského kraje investovala do opravy samotné silnice.

autor: Jiří Blažek
Spustit audio